Prohledejte stránku napsáním klíčového slova (ZAVŘÍT (ESC))

Skip to Content

TRENDY A AKTUALITY

S viac ako 200 prírodnými príchuťami je MONIN spolahlive značkou, ktoru vyhľadávajú barmani a baristi na celom svete.

Sledujte s nami aktuálne trendy a novinky – ochutené kávy, čerstvé novinky v portfóliu a zaujímavé drinky.

SPÄŤ

V júni na našich sociálnych sieťach bežala súťaž – hlavnou výhrou bol večer s brand ambasádorom značky MONIN priamo doma u výhercov. Ďalší súťažiaci získali kompletné balíčky pre prípravu vlastných drinkov s videonávodom.
Výherný večer s našim ambasádorom Filipom Rebrošom si plnými dúškami vychutnali Nataly, Kika a Diana. Pretože kreatívne chute, zábava a inšpirácia, to je MONIN. Jedinečné drinky si výherkyne vychutnali podľa vlastných požiadaviek spojených s kreativitou nášho barmana a ambasádora Filipa. 🙂

Inšpirujte sa aj vy naším videom a pripravte si koktejlovú párty aj u Vás doma!

V posledných rokoch ponuka horúcich nápojov doslova explodovala nárastom cofee shopov. Mnohé z nich hľadajú alternatívu k tradičnému podávaniu po jedle. Vyjsť v ústrety týmto požiadavkám je možné jednoducho tým, že vytvoríte horúce ochutené nápoje bez príliš veľkých zložitostí.

Cortado je espresso, do ktorého je pridané mlieko a mliečna pena – niekedy sa nazýva aj ako „minicappuccino“. Možnosti dochutenia sú nespočetné.

Stéphane Moeslé, MONIN Beverage Innovation Director, vás prevedie v možnostiach tejto sezóny.

Najprv základný recept pre aromatizovanú kávu:
10 ml MONIN sirup
30 ml espresso
Pridať mlieko a mliečnu penu.

Nalejte 10 ml MONIN sirupu do vhodného skla na cortado, potom doplňte 30 ml espressa.
Zahrievajte mlieko pomocou parnej dýzy, kým nedosiahnete krémovú penu. Vlejte jemne na kávu.

Stephane odporúča tieto príchute.
Pre klasickú aplikáciu, bez akéhokoľvek rizika slaný karamel, vanilka, škorica. Pre sladký dotyk jablčný koláč, čokoládové cookies, brownie, sušienky Speculous alebo perník. Pre ovocný dotyk čerešňa, kokos, zelené jablko, černice, ríbezle, maliny.
Ďalej môžete ľahko transformovať vaše cortado v mocca pridaním 10 ml MONIN čokoládovej omáčky. Jednoducho a efektne, ochutené cortado nie je príliš nákladné a ľahko odpovie na aktuálne požiadavky.

Cappuccino je skvelé, je to široko rozšírená klasika medzi „novými“ kávami. Prinášame vám pár tipov, ako pripraviť perfektné cappuccino!

V prvom rade, používajte plnotučné mlieko (3,3 až 4 % tuku, 3,2 až 3,3 % proteínu) a skladujte ho pri teplote maximálne 5 °C alebo nižšej.
Keď mlieko ohrievate, vyhnite sa varu a napeneniu vzduchom. Suchá para z espresso prístroja vytvorí konzistentnú a hustú penu. Pre zaistenie suchej pary je potrebné, aby vodná hladina vo variči nepresiahla 2/3 celkovej kapacity ohrievača.

Buďte opatrní s teplotou espressa, malo by mať asi 75 °C, aby sa zaistila dokonalá krémová konzistencia so správnou hustotou.
Správne pripravené cappuccino má príjemnú jemnú penu. Doprajte svojim zákazníkom skvelé cappuccino!

Ruby Grapefruit je prírodný hybrid medzi grapom a pomarančom, patrí do skupiny ružového pomela. Bol objavený v 18. storočí v Portoriku a čoskoro získal obrovský úspech v USA.
V Európe začal byť populárny až neskôr a dnes je nevyhnutnou súčasťou varenia, pečenia a nápojovej gastronómie.

Ovocné pyré MONIN Ruby Grapefruit má šťavnatú, sladkú a mierne kyslastú chuť a umožní vám vytvoriť celý rad osviežujúcich alko – aj nealkoholických nápojov. Pripravte twist klasického ľadového čaju, kokteilu Paloma alebo aj Mojita.

to-topto-top