Prohledejte stránku napsáním klíčového slova (ZAVŘÍT (ESC))

Skip to Content

TRENDY A AKTUALITY

S viac ako 200 prírodnými príchuťami je MONIN spolahlive značkou, ktoru vyhľadávajú barmani a baristi na celom svete.

Sledujte s nami aktuálne trendy a novinky – ochutené kávy, čerstvé novinky v portfóliu a zaujímavé drinky.

SPÄŤ

V júni na našich sociálnych sieťach bežala súťaž a jej hlavnou výhrou bol večer s brand ambasádorom značky MONIN priamo doma u výhercov. Ďalší súťažiaci získali kompletné balíčky na prípravu vlastných drinkov s videonávodom.

Výherný večer s naším ambasádorom Filipom Rebrošom si plnými dúškami vychutnali Nataly, Kika a Diana. Pretože kreatívne chute, zábava a inšpirácia – to je MONIN. Jedinečné drinky si výherkyne užili podľa vlastných požiadaviek, ku ktorým sa pridala kreativita nášho barmana a ambasádora Filipa. ?

Inšpirujte sa aj vy naším videom a pripravte si kokteilovú párty aj u seba doma!

Inšpirujte sa aj vy naším videom a pripravte si koktejlovú párty aj u Vás doma!

Ponuka horúcich nápojov v posledných rokoch doslova explodovala vďaka rastúcemu počtu cofee shopov. Mnohé z nich hľadajú alternatívu k tradičnému podávaniu kávy po jedle. Vyjsť v ústrety týmto požiadavkám je možné jednoducho tak, že vytvoríte horúce ochutené nápoje, ktoré nebudú príliš zložité.

Cortado je espresso s pridaným mliekom a mliečnou penou. Niekedy sa tiež nazýva „minikapučíno“. Možnosti dochutenia sú nespočetné.

Stéphane Moeslé, MONIN Beverage Innovation Director, vás zoznámi s možnosťami tejto sezóny.

Najprv základný recept pre aromatizovanú kávu:
10 ml MONIN sirup
30 ml espresso
Pridať mlieko a mliečnu penu.

Nalejte 10 ml sirupu MONIN do skla vhodného na cortado, potom doplňte 30 ml espressa.

Zahrievajte mlieko pomocou parnej dýzy, kým nedosiahnete krémovú penu. Opatrne nalejte na kávu.

Stephane odporúča tieto príchute.

Pri klasickom variante bez akéhokoľvek rizika slaný karamel, vanilku či škoricu. Pre sladký dotyk jablčný koláč, čokoládové cookies, brownie, sušienky Speculous alebo perník. Pre ovocný dotyk čerešňu, kokos, zelené jablko, černice, ríbezle alebo maliny.

Cortado môžete ľahko pozmeniť na mocca pridaním 10 ml čokoládovej omáčky MONIN. Jednoducho a efektne, ochutené cortado nie je príliš nákladné a ľahko uspokojí aktuálne požiadavky.

Cappuccino je skvelé, je to široko rozšírená klasika medzi „novými“ kávami. Prinášame vám pár tipov na prípravu perfektného cappuccina.

Predovšetkým používajte plnotučné mlieko (3,3 až 4 % tuku, 3,2 až 3,3 % proteínu) a skladujte ho pri teplote maximálne 5 °C alebo nižšej.

Keď mlieko ohrievate, vyhnite sa varu a napeneniu vzduchom. Konzistentnú a hustú penu vytvorí suchá para z prístroja na espresso. Príprava suchej pary si vyžaduje, aby vodná hladina vo variči nepresiahla 2/3 celkovej kapacity ohrievača.

Buďte opatrní, pokiaľ ide o teplotu espressa, malo by mať asi 75 °C, aby vznikla dokonalá krémová konzistencia so správnou hustotou.

Správne pripravené cappuccino má príjemnú jemnú penu. Doprajte svojim zákazníkom skvelé cappuccino!

Ruby Grapefruit je prírodný hybrid grepu a pomaranča, patrí do skupiny ružového pomela. Objavili ho v 18. storočí v Portoriku a onedlho získal obrovský úspech v USA.

V Európe začal byť populárny až neskôr a dnes je nevyhnutnou súčasťou varenia, pečenia i nápojovej gastronómie.

Ovocné pyré MONIN Ruby Grapefruit má šťavnatú, sladkú a mierne kyslastú chuť a umožní vám vytvoriť celý rad osviežujúcich alkoholických i nealkoholických nápojov. Pripravte twist klasického ľadového čaju, kokteilu Paloma alebo aj Mojita.

to-topto-top