Zložitá a neveselá doba si žiada inovatívne riešenie! To platilo aj pre jubilejný 20. ročník barmanskej súťaže Rudolf Jelínek Cup 2020.

Zložitá a neveselá doba si žiada inovatívne riešenie! ?? To platilo aj pre jubilejný 20. ročník barmanskej súťaže Rudolf Jelínek Cup 2020.
Súťaž malo hostiť naše Múzeum slivovice | Slivovitz Museum v Prahe, ale slávnostné prostredie tento rok otvoreného múzea sme museli (so slzou v oku) vymeniť za online priestor. ?

Všetko zlé je však na niečo dobré! ? Ostrieľaných barmanov tak čakala okrem miešania koktailov aj nová výzva v podobe zhotovovania fotografií, videí a aktivít na sociálnych sieťach. ??

Česko-slovenského súťaženia s bojovými podmienkami sa nakoniec zúčastnilo 19 popredných barmanov. Musíme konštatovať, že rešpekt si zaslúžia všetci zúčastnení, ktorí sa do tohtoročnej podoby súťaže zanietene vrhli. Klobúk dolu! ?
Základnou bázou bola aj v tomto roku tradičná R. JELÍNEK Slivovica kosher. Ako tému sme, možno snáď z rebelstva, ponechali tú pôvodnú – Oslava. ?

Tak trochu symbolicky v tomto česko-slovenskom súboji zvíťazil slovenský barman fungujúci v Prahe. Skúsený Michal Ďuriník, aktuálne pôsobiaci v legendárnom bare Black Angels Bar Prague, stavil na spojenie českej kultúry s americkou židovskou komunitou. Základnou surovinou jeho koktailu KOSHER SLI_MAKU sa tak stali okrem slivovice tiež mak, slivkový lekvár s medom a zelené jablká. ??

Pozrite sa na kompletné výsledky: ?
1. miesto: Michal Ďuriník
2. miesto: Claudia Homolová
3. miesto: Milan Drahoš

Najlepšia fotka: Jakub Sabo
Najlepšie video: Aleš Mědílek
Najlepšia chuť: Marek Vybíral
Best online: Lukáš Čabaj
Talent poroty: Filip Jung

Všetkým organizátorom, barmanom a porotcom ďakujeme za úžasnú prácu! ❤️? Príspevok ukončíme slovami Miroslava Motyčku, obchodného a marketingového riaditeľa spoločnosti RUDOLF JELÍNEK: „Dnešná doba je zvláštna, snaží sa nás vzdialiť jedného od druhého a človek je pritom tvor vonkoncom spoločenský. Som nadšený, že sa nám napriek tomuto podarilo spojiť, vzájomne sa inšpirovať, podporiť a na niečom pracovať.“